Dollarstore

Jag var en snabbis på Dollarstore här i Härnösand förut idag, innan allt folk kom hit. Var ute efter en lykta att ha utanför dörren och 4 små hänglyktor att ha på balkongen, och det fick jag tag på efter lite letande.

 

4 stycken blev det som nu hänger ute på balkongen som sagt.
Dock bara 3 stycken på bilden, men rätt mysigt blev det i alla fall!



En liten närbild på den ena, ljusblåa är dom. Bra lösning om man inte har eluttag ute på balkongen tycker jag!

Sedan blev det ju en annan hänglykta som fick hänga utanför dörren.



Sådär lagom och mysigt på något sätt.

Sen blev det ju shampoo och balsam till resan också, men det är ju inte lika roligt!
Har förövrigt haft kalas här idag för Stefan, hela släkten kom visst förbi och vi blev ett rejält gäng.
Otroligt roligt att dom kunde komma upp till Härnösand och se hur vi bor, så nu får vi äta tårta och fika kakor i mängder tills vi far till Egypten - MUMS!


Nytt smink



Mamma och jag beställde nytt smink från en hemsida
och jag blev väldigt nöjd måste jag säga.
Borste, ögonskugga, rouge, 2 coverstick,
2 puder, mascara.
Skönt med nytt!


Vinterskor



Vinterskor från skopunkten, riktigt sköna och kommer nog
fungera riktigt bra. Verkar rejäla och varma! Dock inte dom
snyggaste men äsch, det är ju inte ägaren heller! ;)


Vi drar till birsta

Idag hade jag och Stefan planerat att åka ner till Sundsvall och till birsta för att shoppa loss lite. Vi båda behöver lite nödvändiga saker faktiskt, bland annat några vinterskor som inhandlades på skopunkten - likadana och samma storlek. Jag vet, det är hopplöst.. men jag har stora fötter och kan inte handla på damavdelningen. Bild på dom kommer senare, får vi hoppas på!

Thomas hängde också med till birsta för att springa i affärer tillsammans med mig och Stefan. Jag lyckades hitta en hel del saker faktiskt. 3 linnen, 4 tröjor på rea och ett par byxor. Äntligen har jag ett par byxor som jag älskar! Fick dock gå på tjockis-avdelningen nu också, men snart så tänker jag väl övergå helt till "normal" avdelning. Stefan hittade också ett par jeans för 199 kr, vilket kap! Och dom satt hur bra som helst!

Sen nu ikväll var vi på Ica maxi för att handla till kalaset i morgon, så jag har stått och gjort tårtor här nu ikväll medans Stefan har kutat ner till tvättstugan. Tur att man kan göra en grej var, riktigt skönt att vara två i alla lägen så man slipper slita ihjäl sig själv. Gillart!

Kommer väl in en bild någongång på lite saker vi köpte, men jag lär väl glömma det som vanligt!

Frukt



Nu har jag laddat upp med en rejäl fruktskål, 5 kr/kg för clementinerna samt massor med äpplen.
Bananerna är i kylskåpet och väntar på att bli fruktsallad nån kväll! MUMS säger magen!


Vågen

Jag trodde knappt att det var sant alltså, jag ställde mig på vågen och fick en chock!
Jag har gått upp den här veckan, dock tror jag att det var bra för mig eftersom jag har rasat så mycket.. Men, ja.. gått upp? jaja, nya tag nu! Fast jag får ju skylla mig själv att jag har gått upp så som vi har ätit i helgen. Dock inga mängder som vanligt men..

Har i allafall gått upp 4 hg, kanske inte så mycket tycker vissa.
Ja nu är det ju så och jag vill ju dela med mig av både det dåliga och bra.
Här har vi det dåliga.


Besök



Det har ju varit lite tyst nu i bloggen tyvärr, men vi har haft besök av min mamma och hennes Stefan.. Väldigt trevligt! När dom kom till oss hämtade dom upp min Stefan på jobbet för att sen komma hem hit till ett dukat bord med massor med gosaker. Potatisgratäng, kroketter, marinerad fläskfilé, vitlöksbröd, beasås, vitlökssmör och en sallad - Mycket gott!! Men det är såna här gånger jag blir förbannad, varför ska jag bara kunna äta lite för? Åh, men ja sånt är livet. Fick ju äta 2 gånger till istället. Men man hinner ju inte smaka av allt känns det som, man vill ha så mycket men det blir så lite! Äsch, det är ju bara mat - men ibland är det ju väldigt gott!

Mätta blev vi, flera gånger om. Sedan till idol serverades det tårta som mamma och Stefan J hade tagit med sig, riktigt gott det också. Så himla mätt efter det också, fast jag klämde ner lite andra gosaker också såsom choklad och lite chips också. Dom andra var mest mätt! Så går det!

Efter idol såg vi på en film och sen gick vi och la oss, trötta var vi hela högen.
Och nu längtar vi mest till egypten!
2 veckor kvar!


En solig dag

Nu skiner solen här i Härnösand, skönt att se den ibland. Det är ju nästan alltid mörkt nu tycker jag.. Idag ska jag till lärarcentrum här i h-sand för att få lite rådgivning angående studier, känner mig rätt peppad till att börja plugga nu faktiskt! Får se hur många ämnen som jag måste plugga upp för att nå heltidsstudier.

Har inte så mycket mer att skriva idag förutom att jag känner mig helt död, sovit som en stock i natt men ändå känner jag mig trött på något sätt. Ica maxi har öppnat här i h-sand idag och då ska vi dit efter att Stefan slutat jobba, det blir nog en storhandling! Handla mat så vi har hemma tills vi åker till egypten!! Åh, vad jag längtar nu!

Pizzasallad




Det har varit en rätt konstig dag, upp-och-ner-dag helt enkelt. Dagen började riktigt bra, kände att jag var på bra humör på morgonen vilket sällan händer eftersom jag är så grymt morgontrött varje morgon. Men ja, förmiddagen gick och lunchen åt jag. Men sen när jag satt och läste för dom största barnen så kände jag hur magen började vrida på sig rejält och kunde inte hålla ifrån längre så fick springa på toaletten. Magen tyckte inte om pizzasalladen som serverades till makaronerna och biffen till lunchen - men den var ju så god. Tråkigt att jag måste vara försiktig med den också, men sånt är livet. Jag struntar gärna i den nästa gång, bara jag slipper ha ont. Så efter det kände man sig lite konstig på nått sätt, fick aldrig tillbaka den där energin som jag hade i morse.

Hämtade Stefan på jobbet också, eftersom vi slutade vid samma tid ungefär. Skönt för honom att slippa gå någongång också, tog bilden när jag väntade på honom. En typisk höstbild verkligen, dock tror jag att vintern är påväg nu eftersom det var väldigt halt och kallt i morse när vi åkte. Lite tråkigt, hösten är alltid så kort! Men snart åker vi till Egypten, så det gör ju inte så himla mycket.

I morgon blev jag visst ledigt, finns ingen anledning för mig att gå ut och jobba bara 4 timmar när jag inte ens behövs och jag tjänar knappt på det heller. Så då är jag hemma och slappar. Stefan jobbar delat pass i morgon så han är ledig 5 timmar mitt på dagen, då ska vi åka till banken och höra oss för om det går att fixa gemensamt lönekonto. Hoppas verkligen på det för det skulle underlätta så otroligt mycket, eftersom vi redan har gemensam ekonomi så får man en bättre överblick hur det ser ut..annars tycker jag att pengarna bara flyger iväg. Fast det gör dom väl ändå på något konstigt sätt, men det blir ju lätt så när jag måste ha nya kläder helt tiden!

Just det ja, jag provade en jacka som Stefan köpte på marknaden nere i Hudik..den har jag aldrig kunna haft! Men för ett tag sen provade jag den och då fick jag precis på mig den, då tänkte jag att jag bara skulle vänta ett litet tag så sitter den perfekt. Men då gick sommaren och hösten kom så igår provade jag den och då var den hur stor som helst. Fast det gör ju inte så mycket för den är väldigt varm och skön, det är ju huvudsaken när man tappat all isolering i kroppen. Kan man inte få tilläggsisolera sig?


Vägning

Veckans vägning slutade med - 1,1 kg!
Inte dåligt alls eftersom jag har ätit lite
gosaker nu i helgen, men dumt att klaga!


Tack


Ruskigt fin!
Tack mormor och morfar!


Kladdkaka

Idag har mormor, mamma och StefanJ varit här på besök. Kladdkakan blev rätt lyckad också, det är inte så många saker som blir lyckad när jag bakar. Men denna verkade gå hem för dom smaskade i sig kladdkakan med god aptit. Jag och Stefan fick en fin inflyttningspresent av mormor och morfar, visar den i ett nytt inlägg.

Mormor hade också med sig en kasse med kläder som jag fick, några saker kommer nog passa med tiden.. Måste nog ner några storlekar till sen så! Här behövs det ju alltid kläder, vet inte hur många gånger jag har bytt underkläder..men det är några gånger!

Nu ikväll har vi mest suttit vid datorn och spelat, var ute förut en sväng och köpte chips med dipp på macken. Ruskigt gott alltså, dock blev det inte många chips för min del men gott var det!

I morgon ska vi skjutsa hem Mathias och sen ska vi till Lena och Lasse för att byta däck på bilen, dessutom bjöd vi in oss själva på lite mat. Inte helt fel, sen ska vi passa på att handla på maxi också. Men skönt att få på vinterdäcken på bilen, slipper man oroa sig för det också.


Bmi

Fick för mig att jag skulle testa mitt bmi och se om det hänt något, och det hade det ju verkligen gjort!! Det hade gått ner 15 i bmi, exakt vad jag har behåller jag för mig själv..  men det är sjukt.. Minus 15 i bmi och minus 50 kg! :) Wow!!


Idol

Jag måste bara meddela att maten var ju självklart otroligt god, vad annars liksom? Nä, men den satt inte helt fel. Har precis tagit mig en till portion av den och den var lika god nu också.

Nu har jag och Stefan precis sett på Idol, men nu är det ju reklam och pauser så det drar igång igen 22.25. Blir spännande, det var inte många som var bra ikväll. Ibland undrar man vad dom ens gör där? En annan är ju inte heller nån direkt stjärna, men man jag ju tänka tillbaka på dom andra åren med idol och då tycker jag inte alls att det är samma klass ens. Nä, skitdåligt helt enkelt.. Mina favoriter åker direkt ner i botten och upp kommer Amanda F istället. Tack för att nån är bra.

Nog om idol, har även hunnit trycka i mig godis också så jag nästan mådde dåligt.. Att man aldrig lär sig!


Det doftar gott

Som vanligt brukar mina lediga fredagar bestå av tvätt och städ, fast det är rätt skönt för då kan man slappna av hela helgen och inte behöva städa eller tvätta då. Alltid skönt att kunna sitta framför tvn eller datorn på fredagskvällen och njuta av alla kläder är rena och hemmet är städat. Härlig känsla.

Har även hållt på med köttgryta hela dagen med morötter i samt potatis till, hur gott som helst. Skulle helt enkelt kunna döda för att kunna äta mycket just när det är den maten. SÅ gott är det. Men men, jag får väl göra mig några matlådor istället och äta flera gånger helt enkelt - det är inte heller så dumt faktiskt!

I morgon kommer mamma, StefanJ och mormor hit och hälsar på, skoj med lite besök! Ska dra ihop en kladdkaka med grädde då, mums säger magen! Dock blir det ju en minibit för min del, men kladdkaka är rätt mäktigt i allafall så det gör inget.

Nu blir det en sväng med dammsugaren, sen blir det en varm dusch så är man som ny sen!


Helt nytt

Nu känns det som att jag fått bloggen som jag vill ha den och jag tog hjälp av en gratis design eftersom jag varken har tålamod eller lust till att sitta och glo på dessa koder. Jag hade förmodligen kunna löst det själv med tiden, men då skulle mitt tålamod ha tagit slut för länge sen.

Tänker inte dra upp nån berättelse om mig själv utan ni får helt enkelt fråga eller bara hänga med mig från och med nu.

Idag har jag varit på en helt ny förskola här uppe i Härnösand, det var verkligen roligt..kul att se något annat faktiskt. Fast jag har ju inget emot att vara på bergeforsen heller, men ibland måste man se något annat för att kunna motivera sig själv. Och det är ju helt otroligt vad olika det är på förskolorna, nästan så att man blir chockad.

Tänkte försöka blogga mer om just Gastric bypass, men inte med en massa information för det kan man få tag på överallt. Men hur en dag kan se ut när man är gbp opererad, hur en måltid kan se ut för mig osv. Fast egentligen så tycker jag att det är så olika det också, ibland kan jag äta mer och ibland mindre.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!